Да подариш чиста енергия

Дата: 06 Дек 2016

„Всичко, което Бог е създал – растения, животни, минерали са велики неща.“

Петър Дънов

Скъпоценните, полускъпоценните камъни и минералите са привличали вниманието и интереса на хората от най-дълбока древност. На тях се е гледало не само като на красиви чудеса на природата, но и като на дело на космична мощ.  Традиционно те са свързвани с астрологията, планетите, съзвездията, зодиите и съответно с човека и неговата съдба, минала или бъдеща.  Дори и днес, в ерата на технологията, мистизицмът на зодиака продължава да ни интригува и омагьосва.  Може би, защото зодиакът е тясно свързан с природата, той отразява движението на слънцето през зодиакалните съзвездия, пролетното равноденствие е негово начало и край. А може би просто от любопитство. Това вътрешно усещане, което ни подтиква при отварянето на вестник първо да си прочетем хороскопа или пък да усилим звука на телевизора докато трае сутрешното суетене, за да чуем как звездите предначертават деня ни.

Дори и да не вярвате в зодиите, и още по-малко – в магическите свойства на скъпоценните и полускъпоценните камъни, може би има причина конкретни камъни да се свързват с определени зодии.

Древните мъдреци и пророци, живеейки в непосредствена близост до богатството на минералното царство, старателно са го изучавали и класифицирали, медитирайки над скъпоценните камъни и търсейки дълбока космическа мъдрост. Писали са за седем камъка /съответстващи на Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн/, които Богът на огъня е създал и дал на хората, за да им помогне в индивидуален и колективен план за тяхната еволюция и трансформация. Поставяли са скъпоценните камъни като посредник между неорганичните и органичните сили във Вселената, за да осигурят връзката между човешкото тяло и минералното царство, което доминира във физическия свят. Смятало се е, че кристалите носят и астрална енергия, която укрепва аурата, астралното тяло на хората. Вярвало се е, че скъпоценните камъни пренасят благородните сили на Вселената във всички сфери на нашия живот и ни помагат до достигнем до едни по-високи нива на нашата душа, с които обикновено сме разделени…

Съществува дори наука, която се занимава със съответствията между скъпоценните камъни и зодиите, наречена минерална астрология. Според някои нейни древни практики, един от най-ефикасните методи за неутрализиране на неблагоприятното планетно въздействие и преобразуването му в благотворно такова, е използването на кристали и камъни. Освен общото благоприятно влияние, което оказват, скъпоценните и полускъпоценни камъни  действат и строго индивидуално, в зависимост от звездната конфигурация в момента на раждане.  

Всяка зодия се различава от другите по своя темперамент и предпочитания. Всяка зодия носи определени качества, които може да използва, за да помогне на себе си и на другите около нея. Всеки един от нас е различен и тук, за да изпълни определена своя мисия, но е безспорно, че все пак си и приличаме ... дори в различността си. Ето защо на отделните знаци от зодиака подхождат различни  камъни, които им помагат да постигнат баланс със себе си и с природата. Някои камъни засилват въздействието на положителните черти, а други да намалят влиянието на негативните. 

Независимо дали вярвате във връзката между зодиака и камъните, не пречи да търсим щипка магия, която да озарява всеки наш ден, без значение дали тя идва от въздействието на природните богатства или от силата на нашите желания и мечти.

И не забравяйте, чудесата ще започнат да стават, когато започнете да влагате повече енергия в мечтите си, отколкото в страховете си.

Затова ние, Siddharta Handmade, ви желаем да мечтаете смело и безрасъдно, защото мечтите се сбъдват.

 Нашите уникални селекции от полускъпоценни камъни ще откриете ТУК

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Най-продавани

Колие Raw Crystal ☆ Dark

Колие Raw Crystal ☆

Цена: 21.00лв.
Колие Raw Crystal ☆

Колие Raw Crystal ☆ Light

Цена: 21.00лв.
Колие Raw Crystal ☆

Колие Raw Crystal ☆

Цена: 21.00лв.

Марки

Върни До Горе