Сила, любов и хармония в една шепа

Дата: 12 Дек 2015

„Има скъпоценни камъни, на които силата и досега е скрита. Отвън камъните изглеждат обикновени, но имат в себе си сила.“
 

Петър Дънов

От векове, ние, хората влагаме в определени предмети вярата, че те са талисмани, които ни защитават от негативни вибрации и отрицателни събития в живота.  Винаги се е считало, че тези малки предмети с магическа сила не само са отблъсквали злото, а и са привличали това, което носителят им желае - хармония, любов, здраве или пари. Самото им наименование подсказва за тяхната сила, то идва от древногръцкото „талисма“, което означавало вълшебство или заклинание.  Много ритуали и вярвания продължават да съществуват и днес. Понякога ги практикуваме или поне  вярваме в силата им, без да си задаваме въпроси относно корените и произхода им или изцяло да сме запознати със значението им. А понякога напълно несъзнателно търсим опора в специфичната им сила. 


В основата на почти всеки талисман или амулет е заложен естествен камък или минерал. Например  в културата на американските индианци един от най-почитаните камъни е бил тюркоазът, защото той е бил възприеман като „мост към небето“. Векове наред пък се е считало, че носещите аметист не могат да се напият, дори е същестувало поверие, че ако някой пие от аметистов бокал, не може да бъде отровен. Този камък отблъсква и черната магия, придава яснота на съзнанието. Тигровото око от своя страна е бил „основният“ пазител от кражби. Арабите и древните гърци наричали този топлокафяв камък "бодигард". А тези, които са желаели да лекуват очите си или пък да защитят брака, любовта и хармонията в дома, са носели блестящ аквамарин. 


Полускъпоценните камъни са били използвали както за лечение, така и за защита. Древните ведически астролози са свързвали конкретни камъни с определени планети и са предписвали тинктури извлечени от минерали и носене на амулети за предпазване от вредното влияние на някои планетарни движения. В тибетските манастири и до днес се използва каменната мандала-цветотерапия, без оглед на вида на камъните, стига разбира се те да са естествени.
„Свръхестествените“ свойства на камъните са възпети и в поезията: Пушкин в стихотворението си „Талисман“, вдъхновено от подаръка на графиня Воронцова – пръстен с карнеол, със силно изразена емоционалност изисква от избрания от него за талисман камък да го предпази от бъдещи нещастия „Пази ме талисмане мой...“ ....


Безспорно е, че естествените камъни въздействат върху физическото, емоционалното и духовното състояние на човека. Всеки камък и минерал сам по себе си има определени свойства, но в комбинация с други камъни определени негови способности могат да се подсилят или да се пренасочат. 
Затова ние създадохме за вас комбинации, които да ви помогнат в търсенето и запазването на Любов, Хармония, за изграждането на Защита и Сила. 


Можете да използвате тези камъни в непосредствено съприкосновение с тялото си или в торбичка, сложена в чантата или в джоба. Можете да ги поставите върху работното място, или върху избрана от вас точка на жилището или на помещението, където живеете или работите, според знанията и изискванията ви.
Дали ще се доверите на лечебната сила на естествените камъни и кристали е въпрос на личен избор. Ние вярваме, че силата им не е обикновена измислица, защото нещо, създадено от силата на природата и носещо нейната енергия няма как да не повлияе и на нашия енергиен баланс. 


Вярваме и, че силата на мисълта е изключително мощна и може би тя придава най-голямо значение на изключителните свойства на камъните и кристалите. Изборът дали ще носите един аметист на врата си само като украшение или ще му придадете свръх способности на талисман е много личен. И той зависи до голяма степен от вас. 
Може би всеки от нас трябва да забрави своите предубеждения и да опита нещо ново. И не забравяйте ще видите чудесата, когато повярвате в тях, защото всичко е в нашето сърце и в нашия ум....

 

Затова ние, Siddharta Handmade, ви желаем да вярвате в доброто, в хармонията и в красотата на природата и нейните творения. 

Нашата уникална селекция от полускъпоценни камъни ще откриете ТУК

Колекцията от колиета уникати с полускъпоценни камъни ще откриете ТУК

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Най-продавани

Колие Raw Crystal ☆ Dark

Колие Raw Crystal ☆

Цена: 21.00лв.
Колие Raw Crystal ☆

Колие Raw Crystal ☆ Light

Цена: 21.00лв.
Колие Raw Crystal ☆

Колие Raw Crystal ☆

Цена: 21.00лв.

Марки

Върни До Горе